Stöd bygget av en padelbana i Grisslehamn!

Bäste medlem och tennisvän!

Styrelsen för Grisslehamns TK har sedan en tid tittat på möjligheten att bygga en padeltennisbana vid klubbens anläggning i Grisslehamn. Våra två tennisbanor är hårt bokade under högsäsong och padel med sina uppenbara likheter med ”vanlig” tennis kan då bli ett naturligt komplement. Padel är en av de snabbast växande sporterna i Sverige och Europa och kommer att tas in i Riksidrottsförbundet nästa år. Flera tennisklubbar erbjuder numera både tennis och padel, såväl inomhus som utomhus. Sporten är lätt att lära sig och passar såväl yngre som äldre spelare.

Klubben äger marken bortom bana 2 och har beviljats bygglov att bygga en padelbana med denna placering. Klubben har säkrat kortsiktig finansiering för att bygga padelbanan, fast vi hoppas att många medlemmar vill bidra ekonomiskt till projektet och därigenom säkra en långsiktigt stabil ekonomi. GTKs första tennisbana i början av 1970-talet möjliggjordes faktiskt genom att 26 medlemmar ställde upp med 1000 kr var i lån som senare återbetalades.

Klubben har sista veckan i februari startat markarbeten för padelbanan. Din medverkan  är nu viktig för att skapa en solid ekonomisk grund för projektet. Genom att knyta medlemmar och lokala sponsorer till projektet vill styrelsen bredda engagemanget och genom fler partners bidra till utvecklingen av klubben. Vi kommer att ansöka bidrag och stöd från olika organisationer för att minska behovet av lån i olika former. Målsättningen är att ha en bana på plats till sommaren 2019.

Det finns en plan för finansieringen med intäkts- och kostnadskalkyler för banan inklusive markarbetet. Den totala kostnaden för projektet uppskattas till 900 000 – 1 000 000 kr, där målet är att medlemsfinansiera åtminstone en tredjedel av detta belopp.

För medlemmar och andra intressenter erbjuder Grisslehamns TK nu:

a) Alternativ 1: Ett räntefritt medlemslån om 20 000 kr. Ger rätt till prioriterad bokning av speltider, namnskylt vid padelbanan och namn på hemsidan. Sex speltider ingår per säsong under tre år med bokning en vecka i förväg. Återbetalning av lånet sker till samtliga långivare i takt med att padelbanans ekonomi medger.

b) Alternativ 2: Ett räntefritt medlemslån om 10 000 kr. Ger rätt till prioriterad bokning av speltider, mindre namnskylt vid padelbanan och namn på hemsidan. Tre speltider per säsong ingår under tre år med bokning tre dagar i förväg. Återbetalning av lånet sker till samtliga långivare i takt med att padelbanans ekonomi medger.

c) Alternativ 3: Ett räntefritt medlemslån om 50 000 kr. Ger rätt till prioriterad bokning av speltider, stor namnskylt vid banan och namn på hemsidan. Sex speltider ingår per säsong under sex år med bokning två veckor i förväg. Återbetalning av lånet sker till samtliga långivare i takt med att padelbanans ekonomi medger.

För företagare: Från klubbens sida tar vi gärna emot medlemslån enligt ovan, eller ren sponsring/bidrag i andra former. Vi tar förstås även emot förslag på stödnivåer samt sponsorbidrag.

Anmäl ditt intresse på följande e-postadress före den 20 mars (ej bindande): GTKTennis@outlook.com

Ett antal andra tennisklubbar har redan kompletterat sin verksamhet och finansierat padelbanor genom medlemslån och sponsorstöd.

Var med och bidra till att vi får en padelbana även i Grisslehamn!

Grisslehamn i mars 2019

Styrelsen Grisslehamns Tennisklubb

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.